Filmash

25.12.2007., utorak

Highlander (1986)

Trailer
Režija: Russell Mulcahy
Scenarij:Gregory Widen,Larry Ferguson i Peter Bellwood
Uloge: Christopher Lambert,Roxanne Hart,Clancy Brown,Sean Connery,Beatie Edney...
Žanar: Akcijski,Fantasy,Drama
Imdb
Photobucket
Priča: Connor Macleod je gorštak iz škotske koj je završi izboden u borbi. Lječnik kaže njegovoj obitelji da nema šanse da preživi takavu ranu i da će umrjet ,no on sjedeći dan sav živahan hoda na dvije noge što njegovu obitelj i ljude iz sela začudi pa pomisle da ga je opsjeo Lucifer i istjeraju ga iz grada. Connor ubuduće se smjesti u naselje Glencoe gdje se zaposli kao kovač i oženi se sa Heather. Ubrzo Connor nađe osoba Juan Sanchez Villa-Lobos Ramirez koj mu objasni da je preživio ranu u bitci zato što je besmrtnik kao i on. Još mu objasni da ima više besmrtnika među ljudima koji ne mogu umrjeti niti ostariti,no poanta tih besmrtnika je da se međusobno bore kada dođe vrjeme za tkz "The Prize"(nepoznata nagrada koja dobiva besmrtnik koj ubije ostale,otkriva se na kraju filma što je). Jedini način da se ubije besmrtnika je da mu se odsječe glava,a onaj tko ju odsječe dobija protivnikove moći i znanje. Ramirez zato želi prpremiti Connor za dvoboj sa drugim besmrtnicima,no posebno za dvoboj protiv Kurgana koj je najači među besmrtnicima. Kurgan nema strpljena da ćeka određeno vrjeme kada se besmrtnici trebaju boriti tkz "Gathering" pa počinje odmah sječi glave konkurenciji među kojima se nađe Ramirez. Radnja se na kraju događa 1985 u New York City gdje je počelo vrjeme okupljanje besmrtnika i na kraju jedino ostaju Connor i Kurgan i kako kaže podnaslov filma "There can be only one".
Photobucket

Photobucket

Photobucket
Film: Highlander sadrži vjerojatno jednu od orginalnijih priča kojih sam vidio u filmu. Priča je ispričana u 1985 godini u New York Cityu gdje Connor postaje sumnjivac za ubojstvo u kojima je osobama odrezana glava i gdje će se dogoditi završni dvoboj između njega i Kurgana,no svako malo se pojavljuju flashbackovi koji pokazuju prošlost od kada su izbacili Connora iz sela,scena treninga sa Ramirez,scena kada je Kurgana ubio Ramireza,smrt Connorove žene Heather, scenu iz Drugog svjetskog rata i itd(neću puno spojlat). Flasbackova ima puno i koriste se za objašnjavanje priče i razvijanje nekih likova. Priča je kao što sam rekao orginalna i zanimljiva,ali ima nešto rupa,no ipak nije mi puno smetalo budući da mogu maštom popuniti male nedostatke. Ovaj film je režirao Russell Mulcahy koj je prije toga imao horror sa divljom svinjom Razorback,a nakon Highlandera je snimio loš nastava,odličan Ricochet,ekraizaciju stripa The Shadow i Resident Evil: Extinction,no najvažnije je da se prije Highlandera bavio i snjimanjem video spotova,što se vidi po načinu kretanja kamere u nekim scenama,no redatelj je obavio dobar posao. Akcija je bila dobra i luda,prebacivanje u flashbackove je zbilja genijalno izvedno u nekim trenutcima,kamera je dobro postavljena i ugođaj je odličan. Ono što zbilja puno pomaže ugođaju i emocijama u nekih scena je odličan soundtrack koj je složila poznata rock grupa Queen. Glavna zvjezda ovog filma je Christopher Lambert koj obavlja solidan posao, najviše mu pomaže njegova faca i naglasak da nosi šou(kao Arnoldu u Terminatoru) i ima dosta karizme i glumačke sposobnosti da ispadne kao dobar junak. Sean Connery kao Ramirez je bio zabavan,jedino je šteta što ga nema puno u filmu. Clancy Brown kao negativac Kurgan je ukrao šou u svakoj sceni sa svojim pank izgledom,glasom i ludim ponašanjem,a scena sa njime u crkvi je priceless.Roxanne Hart kao Brenda mi je vjerojatno največa zamjerka u filmu,ne da je obavila loš posao,ali baš i nisam osjeti neku veliku kemiju između nje i Connor na kraju filmu.

Highlander ima malih problema,ali sadrži sve što čini odličan film. Ima dobru akciju i likove,orginalnu i dobru priču,zabavnog negativca,odličan soundtrack,dobru režiju i jako je zabavan film.Film je ostvario veliki uspjeh i postao klasika i nažalost dobio brdo nastavaka koji su sranje poput dvojke u kojoj je navodno priča da su besmrtnici vanzemaljci koji su protjerani na zemlju za kaznu da budu besmrtni (WTF).Postoji još serija,crtić,strip i dolazi video igra.

Ocjena 5/5

Zanimljivost i ostalo:
-Clancy Brown je gotovo odbio ulogu Kurgan zato jer je bio alergičan na makeup.
-Christopher Lambert jedva da je znao engleski dok je snjimao ovaj film.Jedini uradak prije ovoga gdje je morao pričat engleski je Greystoke: The Legend of Tarzan, Lord of the Apes gdje je jedino govorio par rečenica.
-Virginia Madsen je išla na audiciju za Heather i nije dobila ulogu,ali se kasnije pojavila u nastavku.
-Mickey Rourke je bio jedan od kandidata za glavnu ulogu.
-Američka verzija filma ne sadrži flashback u kojem Connor spašava Rachael za vrjeme drugog svjetskog rata. Srečom moja verzija sadrži tu scenu.
-Dvorac u kojem je Connor živio je korišten u filmu Monty Python And The Holy Grail.
- 13:03 - Komentari (7) - Isprintaj - #

19.12.2007., srijeda

Predator 2 (1990)


Trailer
Redatelj: Stephen Hopkins
Scenaristi: Jim Thomas i John Thomas
Uloge: Kevin Peter Hall,Danny Glover,Gary Busey,Maria Conchita Alonso,Bill Paxton,Robert Davi...
Žanar: Akcijski,Horror,Triller
Imdb
Photobucket
Priča:Arnold Schwarzenegger kao Dutch se ne vrača za nastavak na još jednu rundu sa največim alien ass kickerom Predatorom.No nema veze jer ipak Predator se vrača samo ovaj put se nalazi u Los Angeles gdje policija gubi rat protiv kriminalaca,no ubrzo kriminalci iz bilo kojih banda završe poklani i ponekad bez kože obješeni(Predatorovo djelo). Policajac Mike Harrigan želi ulovit ubojcu(Predatora) jer mu je partner Danny ubijen na brutalan način. Mike zna da Peter Keyes iz FBA zna nešto više o ubojci pa pošalje svog prijatelja koj je i policajac da ga prati. Na kraju će se Mike trebati obračunati sa Predatorom koj je njega izabrao za glavnu lovinu.
Photobucket

Photobucket

Photobucket
O filmu: Prvi Predadator je bio i uvjek će po meni ostati zakon film.Dok sam ga prvi put gledao sa 10 godina htio sam se za maškare odjenuti u Predatora,ali jebiga naši dučani nisu imali te kostime,no to nije važno ono što hoću reči je da smatram da je Predator najbolji alien lik ikada i mogao bi još dalje tu rečenicu nategnuti da kažem da mi je Predator možda najbolji monster ikad osmišljen. Izgled,sposobnosti i oružja koja koristi su prejeben i ideja da tiho ubija žrtve,uzima im lubanje kao trofeje ili odere im kožu pa ih objesi je cool. Dok je prvi Predator stekao brdo fanova,nastavak je dobio dosta mješana mišljenja od nih. Večina ih se žalila što nema Arnolda,no meni to baš i nije puno smetalo budući da novi junak kojega glumi Danny Glover ima puno karizme,glumačke sposobnosti i dovoljno je opak da bude novi Predatorov neprijatelj(bez obzira kaj su mnogi rekli). Ostali glumci Bill Paxton,Maria Conchita Alonso,čak i Gary Busey obavili su isto solidan posao.Redatelja prvog filma John McTiernana je zamjenio Stephen Hopkins koj je prije režirao zabavan,ali ništa poseban peti dio Nightmare on Elm Street ,a nakon Predatora 2 imao je par filmova koji su bili pogodak ili promašaj.Kako god Stephen Hopkins je obavio super posao kao redatelj,uveo je dovoljno napetosti,adrenalina i akcija je odlična,još smatram da je bilo pametno ne skrivat cjelo vrjeme Predatora budući da znamo kako izgleda i što je sposoban učiniti. Od ekipe koja je radila na filmu još bi pohvali odlčne specijalne efekte Stan Winston,koj ne izgledaju čak ni loše za današnje standarde i dobar scenarij Jim i John Thomas koj sadrži priču u gradu. Sam ideja da je Predator u gradu je odlična zbog mnogih mogučnosti koje možda nisu maksimalno iskorištene,ali ipak dobijamo zabavan početak borbe policije protiv bande,scenu gdje Predator upadne u vlaku i sve putnike koje zgrabi ubije i odličan kraj borbe i natjeravanja Danny Glover i Predatora od klaonice do Predatorovog svemirskog broda koj sadrži odličnu atmosferu i Alienovu lubanju u sobi sa trofejima:))) Predator u ovom djelu čak dobija nova jebena oružja poput Combi Stick(njegovo koplje),Smart Disc(e ovaj disk rastura) i Netgun(vrlo oštra mreža).

Sveukupno smatram da je Predator 2 nije dobar kao orginal,ali stoji ponosno na svoje vlastite dvije noge jer ipak sadrži dosta odlične akcije,specijalnih efekata,krvi,dobre režije,glume i Predatora sa novim oružjem. Ovo je po meni odličan i zabavan nastavak koj se možda nekima ne svidi zbog malog nedostatka horror elemenata i junaka iz prvog filma,no i dalje jaku preporuk dajem filmu.

Ocjena 5/5
Zanimljivosti i ostalo:
-Arnold Schwarzenegger je trebao glumiti u nastavku u sporednoj ulozi,no odbio je jer mu se nije sviđala ideja da se radnja održava u gradu i imao je namjeru snjimiti Terminatora 2. Jim Thomas i John Thomas su zbog toga neke djelove u scenariju prepravili i napisali ulogu za Gary Busey koj je glumio Peter Keyes. Znači lik Keyes je trebao u orginalnom scenariju biti Dutch.
-John McTiernan je odbio snjimiti nastavak da može napraviti The Hunt for Red October sa Sean Conneryem.
-Navodno prvi film koj je dobio novo uvedenu NC-17 ocjenu u US,pa je bio izrezan na rated R.
-Stan Winston se dosjetio ideje da se stavi Alienova lubanja u Predatorovu trofej sobu gdje se nalaze lubanje ostalih biča kojih je ulovio. Zbog ovoga smo možda i dobili Alien vs Predator igrice i filmove.
-Bill Paxton je najači sporedni glumac ikada,jer ga je ubio Predator ,Terminator i Alien :)
-Patrick Swayzeju je bila ponuđena glavna uloga,no mora ju je odbiti zbog ozljede koju je dobio tjekom snjimanja Road House.
-Bilo je planova za Predator 3 kojega bi režirao Robert Rodriguez sa radnjom u Predatorovom planetu ,no ništa od toga nažalost.
-Sljedeća recenzija će doći vjerojatno negdje sljedeći tjedan pa vam zato sada čestitam Sretan Božić.wavethumbup
- 22:18 - Komentari (8) - Isprintaj - #

06.12.2007., četvrtak

Mortal Kombat: Annihilation (1997)

Trailer
Režija: John R. Leonetti
Scenarij: Lawrence Kasanoff,Joshua Wexler,John Tobias,Brent V. Friedman,Bryce Zabel
Uloge: Robin Shou,James Remar,Talisa Soto,Sandra Hess,Brian Thompson,Musetta Vander,Lynn 'Red' Williams...
Žanar: Akcijski,Fantasy
Imdb
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Priča: Gdje je jedinica završila dvojka se nastavlja.Shao Kahn je oslobođen unatoč tome što su zemljani pobjedil i namjerava osvojiti zemlju i zgaziti Raiden sa svojom vojskom koja se sastoji od jednog loše modeliranog Cgi minotaura, užasno dosadane i iritantne Queen Sindel koja je majke od Kitane,hrpetine ninđa koji ispadaju sa ljubičastog neba i još par čudaka. Liu Kang i ekipa treba spasiti svjet i izgleda da je jedini način se nalazi u tome da spase dušu Queen Sindel. BTW priča je ionako loša,nezanimljiva,glupa i ne da mi se više pisati o njoj.
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
O filmu: Ovaj nastavak mi je zbilja ispao kao veliko sranje. Sve je loše od režije,glume,iritantnih CGI efekata,priče,fajtova i itd. No da recenzija ne bude prekratka ipak ću malo više napisato o problemima.Prvo film počinje užasno sa scenom gdje ljubičasto nebom napravljeno od kompjuterskih efekata izbacuje negativce,pa smo upoznati sa Shao Kahn kojega glumi Brian Thompson. Taj čovjek je poznat po tome što glumi negativce u jeftinim filmovima(osim Cobre i Fright Night Part 2 koji su imali dobar budget),mogu reči da ima dobar fizički izgled za negativca,ali je loš glumac i njegovi dijalozi su katastrofa. Ostali negativci su isto loši,pol ih sadrži usrane dijaloge i svojim cerekanjem će vas iritirati. Zapravo svi likovi iz Mortal kombata 3 koji su ubačeni u film su slabo iskorišteni (pa ako vam se sviđa neki od tih likova biti ćete razočarani kakvu bezveznu i kratku ulogu imaju u filmu) i ispadaju smješno zbog loše maske,kostima i Cgi efekata. Stare likovi iz prošlog filma večinom glume drugi glumci što je jako vidljivo jer Sonya Blade je manje sexy,a Rayden je postao dosadan i jadan od kada ga ne glumi Christopher Lambert i jedan od meni dražih likova Johnny Cage makar ga glumi drugi glumac je več ubijen na početku. Što se tiće režije John R. Leonetta,da je čovjek snjima više filmova po igrama mogao bi možda biti slavniji od Uwe Bolla,dobro ovo sam možda pretjerao u pljuvanju ,ali kamera je tako dosadana i amaterski postavljena i redatelj se večinom orjentira na slabe specijalne efekte. Film je barem mogao biti zabavan budući da ima puno borba,ali ništa od toga jer su borbe čak dosadne. One prve su još malo gledljiva makar loše,ali borbe na kraju filma su snimljene iz loših kadrova,slow motion je loše korišten i koj kurac je bila ona završna boba divova izvedena CGi efektima?

Ništa pozitivno ne mogu nači za ovaj nastavak osim što su uveli neke likove iz MK 3 i što film ima kraj. Glupi Street Fighter koj sam kasnije pogledao mi se činio još kao remek-djelo usuprot ovome jer je bar bio zabavan,a ovo nije niti zabavno niti zanimljivo nego je sranje koje je osvojilo lošu ocjenu koju nisam dosada dao niti jednom filmu.

Ocjena 1/5

Zanimljivosti i ostalo:
-James Remar koj je glumio Rayden je navodno išao na audiciju za Johnny Cage.
-Christopher Lambert je trebao glumiti u ovome nastavku opet Rayden,ali nije mogao jer je trebao glumiti u Beowulfu.
-Lynn 'Red' Williams (Jax) i Deron McBee (Motaro) su bivši američki gladiatori i imaju zajedničku borbenu scenu.
-Nisu imali velik budget pa su neke uloge u filmu dali kaskaderima. Recimo Ray Park je napravio dvije uloge kao Raptor, Tarkatan i J.J. Perry kao Scorpion, Cyrax.
-Glumac Chris Casamassa koje je glumio Scorpiona u orginalu nije glumio ovdje jer je radio kao kaskader u Batman & Robin filmu.
-Michael Jai White je trebao glumiti Jax,no s vremenom je dobio ulogu Spawna.
- 21:42 - Komentari (6) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< prosinac, 2007 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Ožujak 2008 (3)
Veljača 2008 (2)
Siječanj 2008 (5)
Prosinac 2007 (3)
Studeni 2007 (4)
Listopad 2007 (5)
Rujan 2007 (8)
Kolovoz 2007 (2)
Srpanj 2007 (5)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga

Prije sam imao blog pod nick Unreal , no nažalost zbog problema s lozinkom koj nisam mogao rješiti sve je otišlo kvragu. Otvorio sam novi blog i stavio recenzije iz starog.

E sada da krenem o sebi. Recenziram razne filmove, ali najviše horrore jer mi je ipak to najdraži žanar. Nači će se i tu koji akcijski ili humorističan film. Ne pišem baš previše o filmu , no manje više napišem ono kaj mislim da je najvažnije. Meni je u filmu opčenito najvažnija zabava, ali i ostli su elementi isto važni, no zabava je ipak na prvom mjestu. Nadam se da će blog dosta dugo trajat , da će se meni dati pisati recenzije i da čete vi uživati čitajući moje recenzije.

Ovako ocjenjujem:
1- čisto sranje, nećete film pogledati ni do kraja

2- jako loš film,jedva podnošljiv

3- tako tako, da se pogledat

4- solidan i dosta zabavan uradak

5- odličan film koj ćete više od jednom pogledati

Blogovi koje čitam

Filmovi

Child's Play (1988)
Child's Play 2 (1990)
Child's Play 3 (1991)
Child's Play 4:Bride of Chucky (1998)
Child's Play 5:Seed of Chucky (2004)
Candyman (1992)
Crank (2006)
Creepshow 2 (1987)
Cobra (1986)
Die Hard 4 (2007)
Disturbia (2007)
Dirty Harry (1971)
Doom (2005)
Friday the 13th (1980)
Friday the 13th Part 2 (1981)
Friday the 13th Part 10: Jason X (2001)
Fright Night Part 2 (1988)
Gremlins (1984)
Gremlins 2: The New Batch (1990)
Ghost Rider (2007)
Vampires 2: Los Muertos (2002)
Halloween (1978)
Halloween (2007)
Halloween 2 (1981)
Halloween 4: The Return of Michael Myers (1988)
Halloween 5 (1989)
Halloween 6: The Curse of Michael Myers (1995)
Heavy Metal (1981)
Highlander (1986)
Highlander II: The Renegade Version (1991)
Highlander III: The Sorcerer (1994)
Highlander: Endgame (2000)
Highlander: The Source (2007)
Highlander: The Search for Vengeance (2007)
Lone Wolf McQuade (1983)
Prince of Darkness (1987)
Predator 2 (1990)
Rambo III (1988)
My Bloody Valentine (1981)
Maniac Cop (1988)
Maniac Cop 2 (1990)
Maniac Cop 3: Badge of Silence (1993)
Masters of the Universe (1987)
Mortal Kombat (1995)
Mortal Kombat: Annihilation (1997)
Waxwork (1988)
Warlock (1989)
Warlock: The Armageddon (1993)
Wishmaster (1997)
Wishmaster 2: Evil Never Dies (1999)
Wishmaster 3: Beyond the Gates of Hell (2001)
Wishmaster 4: The Prophecy Fulfilled (2002)
Wicked Little Things (2006)
Spawn (1997)
Skinwalkers (2006)
Shocker (1989)
The Rundown (2003)
Tango & Cash (1989)
The Punisher (1989)
The Protector (2005)
The Texas Chainsaw Massacre 2 (1986)
Texas Chainsaw Massacre III (1990)
They Live (1988)
The Batman vs Dracula: The Animated Movie (2005)